Griezelige halloween snacks

“Halloween is mijn favoriete feest, dan ben je verkleed als een griezelbeest!”. De zinnen uit het liedje van M-kids doen me denken aan alle leuke Halloween feestjes die we met vriendinnen gegeven hebben. Het hele huis of klaslokaal omtoveren tot een griezelig spookhuis, heerlijk om je even in andere sferen te begeven!

In landen als Amerika kun je er rond 31 oktober niet meer omheen. Hele dorpen worden omgetoverd tot verlaten spooksteden waar geesten ronddwalen! In Nederland zijn we helaas nog niet zo massaal Halloween-gek. Maar als je het mij vraagt loopt iedereen op 31 oktober verkleed over straat.

Wil jij ook een griezelig Halloween-feest geven? Dan heb ik hier een paar leuke tips. Mocht je geld willen uitgeven aan versiering kun je voor niet al teveel geld helemaal los gaan bij de Xenos. Hier vind je slingers, levensgrote nepspinnen, maskers en lampionnen. Ik geef daarentegen een aantal tips voor griezelige snacks!

 

Mini mummies

Nodig:

★ party knacks

★ croissant deeg

★ oven, bakplaat en bakpapier

Worstenmummies gewikkeld in croissantdeeg

Mini mummies maken is een priegelwerkje! Maar echt fout kun je het niet doen. Breek je per ongeluk een arm of been af dan is dit alleen maar leuk. Mummies zijn niets voor niets dood gegaan, misschien hebben ze wel een been verloren in de strijd tegen een vampier.

Maak een kleine inkeping aan de onderkant van het worstje. Dit worden de benen van de mummie. Ook de armen maak je door twee kleine inkepingen te maken met een mesje. Doe dit heel voorzichtig, ongeveer 1cm van de bovenkant.

Rol het croissantdeeg helemaal uit en snij er hele dunne reepjes van. Een halve centimeter in de breedte is genoeg. Nu begin je het worstje voorzichtig in te wikkelen met deeg. Houd voor het gezichtje van de mummie een stukje worst zichtbaar.

De deegsliert plakt niet zo goed aan het worstje dus zorg dat het begin van de deegsliert verdwijnt onder een volgende laag deeg. Zo plakt hij zichzelf vast. Soms zul je een nieuw sliertje moeten pakken om benen of armen te mummificeren. Dit is niet erg zolang je de deegeindes goed vastplakt.

Doe dit met alle worstjes en leg ze vervolgens op een vel bakpapier op een bakplaat. Bak ze volgens de instructies op de verpakking van het croissantdeeg. En dan is het griezelen geblazen!

 

Bloederige monsters

Bladerdeeg monsters met eetbare oogjes en aardbeienjam

 

Nodig:

★ overgebleven deeg van de mini mummies

★ eetbare oogjes

★ aardbeienjam

★ oven, bakplaat en bakpapier

Zelf had ik redelijk wat deeg over na het maken van de mini mummies, en eten weggooien vind ik zonde, dus maakte ik er fantasie monsters van. Leg het croissantdeeg in willekeurige vormen op een bakplaat met bakpapier en bak ze kort in een hete oven. Hou dezelfde instructies aan voor het bakken als bij de mini mummies. Hou de monstertjes goed in de gaten, want ze zullen snel gaar zijn. Wanneer ze goudbruin zijn kun je ze uit de oven halen. Doe twee klodders jam op de monsters en plak hier de eetbare oogjes op. Serveer ook met een bakje jam en smullen maarrr!

 

Heksenvingers

Nodig:

★ pak (wit) brooddeeg

★ pecannoten

★ een ei

★ kruidenboterdip

★ oven, bakplaat en bakpapier

Bereid het brooddeeg voor zoals op de verpakking beschreven staat. Rol slierten ter grootte en dikte van je eigen vingers en leg ze op een pakplaat met bakpapier. Zorg dat het oppervlak waar je op werkt goed is bestrooid met bloem! Anders plakken de vingers aan dat oppervlak vast.

Heksenvingers van brooddeeg en pecannoten met een kruidenboterdip

Maak met een mesje inkepingen op de plekken van je knokkels, zo lijkt de vinger net echt. Klop dan het ei los met een vork en smeer het topje van de vinger in met dit mengsel. Dit zorgt ervoor dat de nagel (de pecannoot) goed blijft plakken. Als je alle vingers klaar hebt plak je op elke vinger een pecannoot. Bak de vingers vervolgens zoals op de verpakking van het brooddeeg beschreven staat. Maar hou ze goed in de gaten, de vingers zullen veel sneller gaar zijn dan een daadwerkelijk brood omdat deze veel dunner zijn.

Vul dan een bakje met een dip naar keuze. Zelf heb ik hiervoor kruidenboter gebruikt. Je kunt dit zelf maken met boter, zout, peper, knoflook en wat verse bieslook. Maar je kunt ook een kruidenmengsel kopen in de supermarkt en dit met boter vermengen. Zet de vingers gezellig in een schaal met in het midden de kruidenboter, en eet smakelijk!

Comments are closed.